Vše o Star wars

Mistr Jedi Qui-Gon Jinn

15.11.2009 18:20

 Tady začínáme s postavami:

 

Příběh tohoto Mistra Jedi...

Moc se neví o jeho působení v Chrámu a o dobách kdy byl padawanem. Každopádně, už tehdy bylo asi vidět to, že má svoji hlavu a že je tvrdohlavý. V sáze Hvězdných válek působil pouze v prvním díle, kde byl zároveň zabit, Darth Maulem, učedníkem jednoho z nejmocnějších Sithských pánů, ale teď na jeho životopis. V prvním díle už byl u konce výcviku svého druhého padawana, jeho první padawan už s ním nechtěl nic mít, protože byli na misi, kdy měli zabít jeho otce (padawana, jmenoval se Xanatos), jenže Xanatos to nemohl udělat, tak se spolu pohádali a navždy rozdělili, řekl si, že už nikdy nebude mít padawana, ale všechno se změnilo dne, kdy potkal Obi-wana, který se později stal jeho padawanem. Společně pak znovu potkali Xanatose, ale to už bylo jejich poslední setkání, protože Xanatos z tohoto souboje odešel mrtev, Qui-Gon tak ukončil bolestnou část jeho života. Spolupráce s Obi-Wanem mu vycházela skvěle, bohužel nikdy nebyl navrhnut do rady, kvůli neúctě vůči kodexu. Jednou jim rada dala za úkol, diplomatickou cestu a vyjednávání s obchodní federací. Bohužel diplomatická cesta se změnila v diplomatické vyjednávání světelných mečů, probojovali se až k lodím obchodní federace a dostali se na Naboo, kde se potvrdili jejich obavy že se jedná o invazi na tuto mírumilovnou planetu. 

Dostal se až k královně Naboo a jejím služebným, společně pak chtěli odjet na Corusant, bohužel se cesta zkomplikovala a museli přistát na Tatooine, zde udělal jednu z největších chyb svého života, potkal zde chlapce jménem Anakin Skywalker, kvůli kterému se z planety vůbec dostali, protože obchodník Watto, často sázel na kluzáky a nechtěl mu prodat hypermotor T 14, proto musel Anakin vyhrát závody kluzáků, což také vyhrál a získali tak hypermotor do jejich lodi, jenže Qui-Gon Anakinovým vítězstvím vykoupil rovněž jeho svobodu a osvobodil ho od otroctví. Posléze ho dopravil až na Corusant, kde se setkal s radou a královna Naboo předstoupila před senát. Qui-Gon radu informoval o tom že našel soustředění síly, chlapec tedy byl podroben zkouškám a chtěl se stát Jedi. Jenže Rada byla proti a došlo k další rozepři mezi radou a ním, on tvrdil, že je chlapec Vyvolený Rada, že by se mohl přidat k temnotě, další důvody byly, že byl příliš starý, atp. Rada nakonec řekla, že to bude řešit později, ať nejdřív doprovodí královnu na Naboo. Tak tedy vyjel na svoji poslední misi. Na palubě byl samozřejmě také Jar-Jar Binks, kterého potkali ve vyhnanství na Naboo.

Jenom ještě nesmím zapomenout dodat, že volí zelenou barvu světelného meče. Vrátili se tedy na Naboo, aby dobyli planetu zpět. Jar-Jar se postaral o armádu Gunganů. Mladý Skywalker pomáhal při vzdušné bitvě proti lodi Obchodní Federace, královna společně s Nabooskými stážemi se snažila dostat do trůnního sálu. A na Qui-Gona a jeho padawana zbylo to nejhorší: Sith. S kterým se už jednou potkal na Naboo a chvilku s ním bojoval, teď to však byl boj na život a na smrt. Bohužel Darth Maul byl sice zabit Obi-Wanem, ale vyžádalo si to krutou oběť, Qui-Gonovu smrt. Poslední jeho přání bylo, aby byl Anakin přijat do Řádu a cvičen Obi-Wanem, jeho poslední slova zněla: On .. je .. vyvolený, on.. vrátí rovnováhu.. síle. Pak zemřel.

Nakonec byl s nejvyššími poctami poctěn v chrámu Jedi a Anakin začal výcvik...     

Zpět

Vyhledávání

Děkujeme za návštěvu, přijďte zase.